Oczywiście, jak najbardziej można w ten sposób zastępować białka i węglowodany w naszej diecie tymi obecnymi w odżywce białkowo-węglowodanowej (gainerem). Jedyne co warto mieć na uwadze, to to, że z reguły weglowdany obecne w gainerach to maltodekstryna, która jest dość mocno przetworzona, więc niekoniecznie będzie ona dobra w ciągu dnia dla [...]
Cześć! Przede wszystkim zacznijmy od tego, że gdy chcesz zrobić redukcję oblicz odpowiednio ile kalorii powinieneś spożywać, zacznij od zera kalorycznego i co tydzień ucinaj 200kcal. Zerknij na ten wzór do wyliczenia kaloryczności: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: [...]
Jak najbardziej możesz trzymać białko i kcal, a proporcje tłuszcz-węglowodany mogą być zmienne, czy to w celowej strategii, czy to z wygody. Nie jest to błąd, a zdecydowanie pomaga w komponowaniu i urozmaicaniu jadłospisu. Co więcej możesz liczyć makro/kcal w skali całego tygodnia/okresu kontrolnego, także jak jednego dnia będziesz miał 200kcal [...]
Cześć! Na samym początku chciałbym podkreślić, że redukcja masy ciała następuje wszędzie, a nie tylko w jednym punkcie. Drugi punkt, który jest ważny, to nie możesz opierać swojej redukcji na suplementach. Suplementy to dodatek do wszystkiego co robisz, aby redukcja szła lepiej. Dlatego na początek zacznij od obliczenia zapotrzebowania [...]
Cześć! Przede wszystkim jeżeli jesteś na masie 5 dni, to nie będziesz mieć spektakularny rezultatów. Ba, może się okazać, że przez 2-3 tygodnie nie za dużo się zmieni. Kolejna z rzeczy, to fakt, że nie ma deficytu dodatniego, deficyt to sytuacja, gdy czegoś brakuje, gdy czegoś jest więcej niż powinno, to mamy nadwyżkę. Zatem jeżeli chodzi o masę, [...]
Siemka, co do zaawansowanych zdrowych osób to wiadomo że będą trzymać wyżej węglowodany bo daje on większy performance treningowy, no ale też nie dla każdego, każdy czuje się inaczej. Ja uważam że jeżeli ktoś jest mega otyły to jednak w pierwszej kolejności opłaca mu sie przycinać węgle a tłuszcze trzymac wyżej tak żeby jak najszybciej poprawić [...]
[...] samych podstaw czyli policzyć zapotrzebowanie, rozłożyć makroskładniki odpowiednio i sprawić żeby ta dieta była dopasowana do Ciebie. Ale musisz jeść warzywa, owoce, mięso, węglowodany z różnych źródeł jeśli Twoja dieta ma być zbilansowana. Suplementy jak najbardziej są pomocne w utrzymaniu diety jednak nie powinny stanowić w diecie zbyt dużego [...]
Siemka nie wiem co sie stalo ale jest blad,ulozylo sie inaczej.To ma wygladac tak: #1-LACZ WEGLOWODANY I BIALKO Z KREATYNA. #2-STOSUJ CYKLICZNIE PROHORMONY. #3-PAKUJ W SIEBIE BIALKO. #4-ODPOCZYWAJ I REGENERUJ SIE. Jeszcze raz sorki za blad. Pozdrawiam. Rafal Glinski
tak jak mawashi, po prostu biale pieczywo jest robione z maki oczyszczonej, pozbawionej masy blonnika i mineralow, witamin, a to co zostaje, to glownie skrobia i niefajne weglowodany.
FLEX nr 2 Luty 2000 str 42 "Spalanie tłuszczu w ogniu węglowodanów. Coznaczy to powiedzenie?" Powiedzenie ze "tłuszcze spalaja się w ogniu weglowodanów" odnosi się do czegoś, co nazywamy cyklem Krebsa. Całkowity rozkład tłuszczu możliwy jest dzięki obecności węglowodanów. Weglowodany stanowia coś w rodzaju podpałki, od której [...]
[...] na długie ( 1000m ), jak i na krótkie ( 100m ) dystanse. Mój największy wyczyn w bieganiu to obiegnięcie Jeziora Żywieckiego 25km w 2godz. i 10min. A na katabolizm polecam, według zamożności: bezpośrednio po wysiłku węglowodany (50-100g) i aminokwasy, 1godz. po białko (30-50g). Z tym że aminokwasy są drogie :( "Naturalny", ur. 1980, z Żywca.
[...] jeść mniej innych pokarmów. W badaniach przeprowadzonych przez dr Testolin z Mediolanu, podczas porównywania pokarmów wysokoproteinowych do wysokotłuszczowych i bogatych w węglowodany biorąc pod uwagę subiektywne uczucie sytości konsumenta, zdecydowanie najlepiej wypadły pokarmy bogate w białko. Mało tego, badani, którzy najwyżej oceniali ich [...]
[...] jeść mniej innych pokarmów. W badaniach przeprowadzonych przez dr Testolin z Mediolanu, podczas porównywania pokarmów wysokoproteinowych do wysokotłuszczowych i bogatych w węglowodany biorąc pod uwagę subiektywne uczucie sytości konsumenta, zdecydowanie najlepiej wypadły pokarmy bogate w białko. Mało tego, badani, którzy najwyżej oceniali ich [...]
[...] od 60-65% wody,20% białka,10-15%tłuszczy,5% składników mineralnych,1% węglowodanów. Kiedy wykonujesz wysiłek aerobowy siłą rzeczy spalasz wodę,białko,tłuszcz,minerały,węglowodany. Kiedy w wyniku wysiłku podwyższa się temperatura twojego ciała i pocisz się to jak myślisz co jest składnikiem potu? Oczywiście woda!!! Dlatego też podczas [...]
[...] w procesach życiowych w organizmie. Sam zresztą potwierdzasz moje słowa w kontekście jakiego użyłeś mówiąc,że wykonując wysiłek aerobowy siłą rzeczy spalamy tłuszcz,wodę,węglowodany itp. Wobec powyższego po co ta dyskusja i niepotrzebne pytania z twojej strony? Forum to nie miejsce,gdzie za wszelką cenę trzeba się starać zdyskredytować drugą [...]
[...] odżywkę wysokowęglowodanową) oraz dodatkowo witaminy C, E i magnez W ciągu pół godziny od zakończenia treningu wypijamy odżywkę węglowodanową lub zjadamy posiłek bogaty w węglowodany złożone. Jest to też b. dobry moment na spożycie dawki kreatyny. Bezpośrednio po zakończeniu treningu przyjmujemy dawkę aminokwasów o łańcuchach rozgałęzionych [...]
[...] spać, gdyż ich szybki metabolizm stwarza niebezpieczeństwo ujemnego bilansu kalorycznego podczas snu. Ci, którzy pragną stracić trochę tłuszczu powinni raczej jeść węglowodany wcześniej: rano i w okolicy treningu, gdy zapotrzebowanie jest największe. Znaczenie ma także rodzaj węglowodanów. Węglowodany o szybkim działaniu, inaczej [...]
[...] kilograma tygodniowo, co jest zdrową porcją zgodnie z większością zasad żywienia. Weźmy pod uwagę trzy podstawowe rodzaje składników odżywczych diety: białko (proteiny), węglowodany i tłuszcze. Białko . To, co jest konieczne do odbudowy i wzrostu mięśni. Składa się z 22 aminokwasów (właściwych cegiełek budujących komórki), z których część [...]
[...] kilograma tygodniowo, co jest zdrową porcją zgodnie z większością zasad żywienia. Weźmy pod uwagę trzy podstawowe rodzaje składników odżywczych diety: białko (proteiny), węglowodany i tłuszcze. Białko . To, co jest konieczne do odbudowy i wzrostu mięśni. Składa się z 22 aminokwasów (właściwych cegiełek budujących komórki), z których część [...]
[...] w przedłużonym (ponad 1 godzina) wysiłku kluczowe znaczenie ma podawanie odpowiedniej ilości płynów w celu utrzymania normalnego nawodnienia oraz źródeł energii bogatych w węglowodany, ubogich w tłuszcze i o średniej zawartości białka. Dieta ta powinna zawierać wystarczającą ilość przynajmniej 13 witamin i 16 soli mineralnych i być tak [...]